ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ -ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Κυριολεκτικά επρόκειτο για χριστουγεννιάτικη «παρέλαση». Αθόρυβα και σεμνά ιδιώτες-Σύλλογοι-Σχολεία-Φορείς της πόλεως ανηφόρισαν στον Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας και πρόσφεραν αγάπη, χαμόγελο και ψυχολογική στήριξη στους υπερήλικες φιλοξενουμένους του.

Και όλοι αυτοί που ανέβηκαν στο Ευγηρείο τις εύσημες ημέρες των Χριστουγέννων αντίκρυσαν τον ίδιο τον γεννηθέντα Χριστό στα μαραμένα πρόσωπα κάθε «Παππού» και «Γιαγιάς» που ο Θεός μέσα στο αιώνιο και γεμάτο μυστήριο σχέδιό του, τους έφερε μέσα στη «Φάτνη» της άκρας ταπείνωσης όχι σαν μια κάποια ευκαιρία για «καλή πράξη» αλλά σαν αρχή μιας αδιάκοπης συντροφιάς μέσα στον ίδιο τον Θεό της απόλυτης  αγάπης.

Γι΄ αυτό οι άνθρωποι του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου, Διοίκηση-Προσωπικό και περιθαλπόμενοι αισθάνονται επιτακτική την ανάγκη εκ βάθους καρδίας να ευχαριστήσουν και δημόσια να συγχαρούν τους κατωτέρω χορηγούς-συμπαραστάτες του καταπονημένου γήρατος:

1.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για την επίσκεψή του στο χώρο του Ευγηρείου την Κυριακή 22-12-2019 και την προσφορά χρηματικού ποσού για την κάλυψη ενός εορταστικού γεύματος των περιθαλπομένων του Ευγηρείου.

2.Τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κων/νο Πελετίδη για την επίσκεψή του στο χώρο του Ευγηρείου την Παρασκευή 20-12-2019 και την προσφορά γλυκισμάτων.

3.Την Βυζαντινή Χορωδία Πατρών η οποία υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Δημητρίου Σακαλή  ψυχαγώγησε τους τροφίμους του Ευγηρείου το Σάββατο 7-12-2019 με δημοτικά τραγούδια και εκκλησιαστικά άσματα.

4.Τις Εθελόντριες Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την μουσικοχορευτική εκδήλωση της Δευτέρας 16-12-2019.

5.Το Δ.Σ και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεαπόλεως Πατρών για την μουσικοχορευτική εκδήλωση της Τρίτης 17-12-2019 με την σύμπραξη των χορευτικών τμημάτων του εν λόγω συλλόγου.

6.Τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς  των: Α΄ Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς Πατρών, Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου Πατρών, 47ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, του Ειδικού Δημοτικού  Σχολείου Πατρών, του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών, του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, του Α΄ Γενικού Λυκείου Πατρών, του Β΄ Γυμνασίου Παραλίας Πατρών για τις επισκέψεις τους στο Ευγηρείο την Τετάρτη 18-12-2019, την Πέμπτη 19-12-2019 και την Δευτέρα 23-12-2019 και τις συγκινητικές προσφορές των παιδιών, χρηματικών ποσών, γλυκισμάτων, δώρων και τροφίμων προς τους εγκαταβιούντες γέροντες του Κωνσταντοπουλείου Οίκου.

7.Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων Ι. Ναού Αναλήψεως Ψαροφαΐου Πατρών, τα οποία με επιμέλεια των Κατηχητών και Κατηχητριών τους και υπό την πνευματική καθοδήγηση του Προϊσταμένου του ως άνω Ιερού Ναού πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Θεοκλήτου Παντελίδη παρουσίασαν την χριστουγεννιάτικη  εορτή τους με ποιήματα, σκέτς, χριστιανικά τραγούδια στο χώρο του Ευγηρείου ενώπιον των τροφίμων το μεσημέρι του Σαββάτου 21-12-2019.

8.Τους Στρατευσίμους της ορχήστρας της 4ης Μεραρχίας Πεζικού Τριπόλεως, οι οποίοι με άδεια και παρότρυνση του Διοικητού της Μεραρχίας, Στρατηγού Νικολάου Λάλου. Προσήλθαν στο χώρο του Ευγηρείου και διασκέδασαν τους τροφίμους το πρωϊνό της Παρασκευής 20-12-2019.

9.Τις Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες Αρρένων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών και τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων για την επίσκεψή τους την Τρίτη 24-12-2019, προκειμένου να ψάλλουν τα κάλαντα στα γηρατειά του Ευγηρείου.

10.Τα Μέλη του Ορθοδόξου Συλλόγου «΄Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός» τα οποία υπό την καθοδήγηση του πνευματικού τους πατέρα πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Παπασταύρου επεσκέφθησαν το Ευγηρείο ανήμερα της πανευφροσύνου ημέρας των Χριστουγέννων όπως πράττουν κάθε χρόνο φίλεψαν με γλυκίσματα τους ηλικιωμένους του Ευγηρείου και πρόσφεραν χρηματικό ποσόν για την κάλυψη ενός γεύματος μιας ημέρας του εορταστικού δωδεκαημέρου.

11.Τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πατρών και Περιχώρων «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» που ήλθαν στο Ευγηρείο την ημέρα των Χριστουγέννων 25-12-2019, προκειμένου να ψάλλουν χριστουγεννιάτικους ύμνους  και τα κάλαντα στους περιθαλπομένους.

12.Τα μέλη των ομάδων «Δράσεως και Πολιτισμού ΡΟΕΣ» άνδρες-γυναίκες που ανέβηκαν στο Ευγηρείο, προκειμένου να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί με τα γηρατειά του Ευγηρείου το δειλινό της Πέμπτης 19-12-2019.

13. Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Πατρών και ενορίτες του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Συχαινών Πατρών που με παρότρυνση του Εφημερίου πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Χρονοπούλου επισκέφθησαν το Ευγηρείο το απόγευμα της Κυριακής 29-12-2019 και πρόσφεραν γλυκίσματα και είδη ενδύσεως στους περιθαλπομένους.

14.Τις Χριστιανικές ομάδες Θηλέων της Χριστιανικής Στέγης που ήλθαν στο Ευγηρείο το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όπως επίσης και τους Νέους και τις Νέες της ενορίας Αγίας Ειρήνης Ρηγανοκάμπου Πατρών για να ψάλλουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους ηλικιωμένους ενοίκους του Ευγηρείου.

15.Την κ. Κωνσταντίνα Καλλιμάνη για την προσφορά μεγάλης ποσότητας κατεψυγμένων τροφίμων  προς σίτιση  των περιθαλπομένων γηρατειών.

16.Την κ. Αγγελική Γιαβάση για την προσφορά ενός σφαγμένου αρνιού για τον εμπλουτισμό ενός γεύματος των περιθαλπομένων.

17.Τους κ.κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο και Γρηγόριο Πληθάκη για την προσφορά μεγάλης ποσότητας φρούτων στους περιθαλπομένους του Ευγηρείου.

Σε όλους τους ανωτέρω η Διοικούσα Επιτροπή, η Διεύθυνση, το προσωπικό και οι ηλικιωμένοι περιθαλπόμενοι του υπεραιωνόβιου Ευγηρείου της πόλεως των Πατρών, συγκινημένοι από την αδιάπτωτο και θερμουργή αγάπη τους προς το σεβάσμιο γήρας, τους καταθέτουν τις ολόθερμες  και ευγνώμονες ευχαριστίες τους, συνοδευόμενες από τις εόρτιες ευχές τους για υγεία, ευτυχία, πνευματική ευεξία και ψυχική γαλήνη, τόσο στον νέοεισελθόντα χρόνο 2020 αλλά και σ΄ολόκληρη την ζωή τους.