Μπορούμε να βοηθήσουμε

Συχνές Ερωτήσεις

Οι λέξεις “Φροντίδα”, “Αγκαλιά” και “Ευθύνη” είναι αυτές που καθορίζουν τις καθημερινές μας επιλογές.

Ο σεβασμός για την ευημερία και τα δικαιώματα του ασθενούς βρίσκεται στο επίκεντρο όλων μας των προσπαθειών.Το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο μένει προσηλωμένο στις ανθρώπινες αξίες με τρόπο υπεύθυνο και επιστημονικό.

1. Η ηλικία από 65 ετών και άνω
2. Αυτοεξυπηρέτηση, να μην υπάρχει διανοητική αναπηρία, τύφλωση, άνοια και σπουδαίο νόσημα που να απαιτεί ειδική νοσηλεία
3.Έλλειψη οικογενείας (συζύγου, τέκνων)

Εφ’ όσον κάποιος ενδιαφέρεται να εισέλθει προς περίθαλψη στο Ευγηρείο και έχει τις ως άνω τρεις προϋποθέσεις, υπόκειται στις ακόλουθες ιατρικές εξετάσεις:

  • Υποβολή σε έλεγχο Mantoux .
  • Ακτινογραφία θώρακος F με γνωμάτευση Πνευμονολόγου
  • ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ
    Σάκχαρο, ουρία, ουρικό, κρεατινίνη, GOT, GPT, AI P, γGT, TBIL – DBIL, αμυλάση, ΤΚΕ, γενική ούρων
  • Hbstg anti HCV
  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα με γνωμάτευση Καρδιολόγου

Εν συνεχεία εξετάζεται από τους ιατρούς του Ευγηρείου που αποφαίνονται με έγγραφο πιστοποιητικό για την καταλληλότητα ή μη του ενδιαφερομένου εισαγωγής του στο Ευγηρείο

Οι ένοικοι του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου:

1.΄Εχουν το δικαίωμα να δέχονται συγγενείς, φίλους και γνωστούς στην αίθουσα επισκεπτών και σε οποιονδήποτε άλλον κοινόχρηστο εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του Ευγηρείου καθημερινά και από ώρα 09.00-12.00 και 16.00-19.00.

2.΄Εχουν το δικαίωμα να απουσιάζουν από το Ευγηρείο με άδεια από την διεύθυνση ορισμένες ώρες της ημέρας ή και ημέρες. Για χρονικό διάστημα αδείας απουσίας άνω των δύο (2) ημερών θα πρέπει να υποβληθεί έγγραφη αίτηση προς τον Πρόεδρο της Δ/Ε του Ευγηρείου, ο οποίος την εγκρίνει με σχετική έγγραφη απόφασή του.

3.΄Εχουν το δικαίωμα να απευθύνονται άμεσα στην Διεύθυνση του Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας για οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί, προκειμένου να δοθεί η πρέπουσα λύση.

Οι ένοικοι του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου:

1.΄Εχουν υποχρέωση να διάγουν εντός του Ευγηρείου με ευπρέπεια σεβόμενοι τους λοιπούς περιθαλπομένους, την Διεύθυνση και τους εργαζομένους του Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας.

2.Απαγορεύεται το κάπνισμα σ΄ όλους τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου του Ευγηρείου.

3.Οφείλουν να τηρούν επακριβώς το πρόγραμμα εγερτηρίου, προγεύματος, γεύματος, δείπνου και εσπερινής κατακλίσεως.

4.Οφείλουν να δέχονται αγόγγυστα για λόγους της ατομικής τους καθαριότητας το επιτασσόμενο λουτρό και την αλλαγή ρυπαράς ενδύσεως και υποδήσεως.

5.Οφείλουν να συμμετέχουν στα έξοδα περιθάλψεώς των κατά μήνα καταβάλλοντας τουλάχιστον στο Λογιστήριο του Ευγηρείου χρηματικό ποσόν ισοδύναμον των 4/5 της λαμβανομένης μηνιαίας συντάξεώς των

Οι φίλοι του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου που επιθυμούν να εκφράσουν εμπράκτως τα αισθήματα φιλανθρωπίας και στήριξης προς τους υπερήλικες περιθαλπομένους μπορούν να καταθέτουν τον οβολό της αγάπης τους απευθείας, είτε στο Λογιστήριο του Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας καθημερινά πρωί-απόγευμα, τηλέφωνα 2610222267, 2610276841 (κ. Δημήτριο Καρτέρη και κ. Κων/νο Κορδά), είτε σε αντίστοιχους Τραπεζικούς Λογαριασμούς που έχει ο Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας στις κατωτέρω Τράπεζες:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – Αρ. λογαριασμού 225/296129-66
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΟΨΕΩΣ) – Αρ. λογαριασμού 6771 116261-101
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ – Αρ. λογαριασμού 5505-057150-338

Επίσης οι επιθυμούντες να προσφέρουν ένα πλήρες γεύμα στους περιθαλπομένους του Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας, είτε στη μνήμη προσφιλών τους προσώπων, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, θα απευθύνονται στον Διοικητικό Διευθυντή του Ευγηρείου κ. Γεώργιο Ν. Σολωμό καθημερινά (ώρες 08.30 έως 21.30) στα τηλέφωνα 2610222267 και 6948956579.
Ενδεικτικά παραθέτουμε τα προτιμητέα από τους περιθαλπομένους του Ευγηρείου γεύματα με το ανάλογο κοστολόγιο αυτών.
ΓΕΥΜΑΤΑ
1. ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΦΕΤΑ-ΦΡΟΥΤΟ-ΓΛΥΚΟ 450 ΕΥΡΩ
2. ΨΑΡΙ ΠΕΡΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΣΑΛΑΤΑ-ΦΕΤΑ-ΓΛΥΚΟ-ΦΡΟΥΤΟ 400 ΕΥΡΩ
3. ΨΑΡΙ (ΤΣΙΠΟΥΡΑ ) ΨΗΤΗ
ΣΑΛΑΤΑ-ΦΡΟΥΤΟ-ΓΛΥΚΟ 470 ΕΥΡΩ
4. ΑΡΝΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΩΠΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ
ΠΑΤΑΤΕΣ – ΣΑΛΑΤΑ-ΦΕΤΑ – ΦΡΟΥΤΟ – ΓΛΥΚΟ 550 ΕΥΡΩ
5.ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΦΕΤΑ-ΣΑΛΑΤΑ-ΦΡΟΥΤΟ-ΓΛΥΚΟ 500 ΕΥΡΩ
6. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΦΕΤΑ – ΣΑΛΑΤΑ – ΦΡΟΥΤΟ-ΓΛΥΚΟ 380 ΕΥΡΩ
7. ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ-ΣΑΛΑΤΑ-ΦΡΟΥΤΟ-ΓΛΥΚΟ 330 ΕΥΡΩ