Η ημέρα των Χριστουγέννων στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο

Με θρησκευτική κατάνυξη και αισθήματα χαράς και ελπίδας οι περιθαλπόμενοι υπερήλικες  του Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας εόρτασαν και εφέτος την μεγάλη εορτή της ενανθρωπήσεως του Θεού, αυτό το μοναδικό και υπερφυές μυστήριον «Του εν Σπηλαίω τεχθέντος και εν τη φάτνη των αλόγων ανακλιθέντος» Δημιουργού όλου του σύμπαντος, ορατού και αοράτου.

Από πολύ ενωρίς το πρωϊ προσήλθαν στον Ιδρυματικό Ιερό Ναό του Ευγηρείου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και με ευλάβεια συμμετείχαν και παρηκολούθησαν τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων που τέλεσαν ο Πρωθιερεύς Διευθυντής του Θρησκευτικού Σώματος του ΓΕΕΘΑ πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Γουρδούπης και ο Ιερέας του Ευγηρείου π. Δημήτριος Βαβίλης.

Το μεσημέρι της ευσήμου αυτής ημέρας προσήλθαν στο χώρο του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου και παρεκάθησαν στην εορταστική τράπεζα των περιθαλπομένων οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών .κ Χρυσόστομος και αντιπροσωπεία Ιεροψαλτών της Πόλεως με επικεφαλής τον δραστήριο Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πατρών και Περιχώρων κ.κ Δημήτριο Σακαλή.

Οι Ιεροψάλτες με την καλλικέλαδο φωνή τους έψαλλαν προς την ομήγυρη των παρευρισκομένων Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τα κάλαντα και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης απηύθηνε πατρικές συμβουλές προς όλους και θερμές ευχές για την μεγάλη εορτή και εν όψει του επερχομένου Νέου Έτους. Από την πλευρά της Διοικούσας Επιτροπής του Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας η Πρόεδρος αυτής κα Αναστασία Ταβουλάρη ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους Ιεροψάλτες για την ανιδιοτελή αγάπη και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους προς τα ταπεινά γηρατειά του Ευγηρείου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι και τα προηγούμενα έτη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Πατρών την ημέρα των Χριστουγέννων τιμούσαν τα γηρατειά με την παρουσία τους και την κάθε μορφής βοήθεια και συμπαράσταση που εκ καρδίας τους παρέχουν. Αυτή την χρονιά διά χειρός του Επισκόπου μας προσφέρθηκε εκ του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών το ποσόν των πεντακοσίων (500) ευρώ καθώς και μεγάλη ποσότητα γλυκισμάτων για το Χριστουγεννιάτικο Γεύμα του «Παππού» και της «Γιαγιάς» του Ευγηρείου.

Το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων τα Μέλη του Χριστιανικού Συλλόγου «Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός» υπό την πνευματική καθοδήγηση του Πανοσιολογιωτάτου π. Τιμοθέου Παπασταύρου επισκέφθηκαν τους υπερήλικες φιλοξενούμενους, τους έψαλλαν χριστουγεννιάτικους ύμνους, τους φίλεψαν με γλυκίσματα και τους ευχήθηκαν για τις εορτές του δωδεκαημέρου. Σε όλους που ήρθαν κοντά τους και εόρτασαν μαζί τους, τα γηρατειά του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου εύχονται ολόψυχα και στο διηνεκές ο «εν Σπηλαίω τεχθείς» Κύριος να χαροποιεί την ψυχή τους, τις εργασίες και το περιβάλλον τους.

One Response to Η ημέρα των Χριστουγέννων στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο

  1. Μαρίνα 27/12/2013 at 00:53 #

    Πολλά μπράβο αξίζουν στον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο που παρακάθισε στο γεύμα του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών.
    Μπορείτε να αναρτήσετε και φωτογραφίες;

Leave a Reply

*